Pand 2021

Historie

Van oprichting tot heden

Opgericht in 1995 door de heer Dul, begon het bedrijf als importeur van polijstmachines. Vandaag de dag is het een toonaangevende leverancier van componenten voor de algemene machinebouw.

De vroege jaren: 1995-2017

In de beginjaren was Rothi voornamelijk gericht op de import van polijstmachines en de bijbehorende diensten zoals onderhoud en service. Gelegen aan de Wiekenweg in Heerde, groeide het bedrijf gestaag en breidde het zijn machinepark uit met CNC draai- en freesbanken om aan de groeiende vraag te voldoen.

Tegen 2012 was het bedrijf uitgegroeid tot een organisatie met ongeveer tien medewerkers. In dit jaar nam Johan Kooij het roer over, vanwege het ontbreken van een opvolger. Kooij zag in Rothi een waardevolle aanvulling op zijn eigen bedrijf, Consmema. Na de overname lag de focus op het waarborgen van de continuïteit van het bedrijf, het vergroten van de omzet en het professionaliseren van de organisatie.

Recente ontwikkelingen: 2017-heden

In januari 2017 wordt de eerste paal geslagen van ons huidige bedrijfspand op Bedrijvenpark H2O in Hattemerbroek. Het is een mijlpaal voor de gehele Machinery Group, waar Rothi samen met Consmema en KTB-Machinery inmiddels deel van uitmaakt. De drie bedrijven gaan midden/eind 2017 onder één dak werken en beschikken gezamenlijk over een enorme productieruimte.