Pand 2021

Historie

Van oprichting tot heden

De historie van Rothi B.V. is een inspirerend verhaal van groei, innovatie en ondernemerschap. Opgericht in 1995 door de heer Dul, begon het bedrijf als importeur van polijstmachines. Vandaag de dag is het een toonaangevende leverancier van componenten voor de algemene machinebouw.

De vroege jaren: 1995-2017

In de beginjaren was Rothi voornamelijk gericht op de import van polijstmachines en de bijbehorende diensten zoals onderhoud en service. Gelegen aan de Wiekenweg in Heerde, groeide het bedrijf gestaag en breidde het zijn machinepark uit met CNC draai- en freesbanken om aan de groeiende vraag te voldoen.

Tegen 2012 was het bedrijf uitgegroeid tot een organisatie met ongeveer tien medewerkers. In dit jaar nam Johan Kooij het roer over, vanwege het ontbreken van een opvolger. Kooij zag in Rothi een waardevolle aanvulling op zijn eigen bedrijf, Consmema. Na de overname lag de focus op het waarborgen van de continuïteit van het bedrijf, het vergroten van de omzet en het professionaliseren van de organisatie.

Recente ontwikkelingen: 2017-heden

In januari 2017 werd een belangrijke mijlpaal bereikt met de bouw van een nieuw bedrijfspand op Bedrijvenpark H2O in Hattemerbroek. Dit markeerde een nieuw hoofdstuk in de historie van Rothi, dat inmiddels deel uitmaakt van de Machinery Group, samen met Consmema en KTB-Machinery.

Deze drie bedrijven zijn sinds medio/eind 2017 onder één dak gehuisvest en beschikken gezamenlijk over een enorme productieruimte. Dit stelt hen in staat om nog efficiënter te werken en hun klanten nog beter te bedienen.

De historie van Rothi is een verhaal van groei, aanpassingsvermogen en succes. Het bedrijf blijft zich inzetten voor innovatie en kwaliteit, gedreven door een passie voor machinebouw en de wens om de beste oplossingen te bieden aan hun klanten.

Wij nodigen u uit om deel uit te maken van onze toekomst terwijl we voortbouwen op onze rijke historie.

Rothi, 1995-2017

Rothi B.V. wordt in 1995 opgericht door de heer Dul aan de Wiekenweg in Heerde. Aanvankelijk importeert Rothi polijstmachines en voert alle werkzaamheden uit die daarbij komen kijken, zoals onderhoud en service. In de loop van jaren neemt de productie en toelevering van delen voor de algemene machinebouw sterk toe. Het machinepark wordt daarom uitgebreid met CNC draai- en freesbanken.

In 2012 is het bedrijf gegroeid naar circa tien medewerkers. Bij gebrek aan opvolging neemt Johan Kooij het bedrijf over, die er een goede aanvulling van zijn bedrijf Consmema in ziet. De eerste jaren na de overname ligt de focus op de continuïteit van het bedrijf, verdere omzetvergroting en professionalisering van de organisatie.

Rothi, 2017-heden

In januari 2017 wordt de eerste paal geslagen van ons huidige bedrijfspand op Bedrijvenpark H2O in Hattemerbroek. Het is een mijlpaal voor de gehele Machinery Group, waar Rothi samen met Consmema en KTB-Machinery inmiddels deel van uitmaakt. De drie bedrijven gaan midden/eind 2017 onder één dak werken en beschikken gezamenlijk over een enorme productieruimte.