Pand 2021

Historie

Rothi, 1995-2017

Rothi B.V. wordt in 1995 opgericht door de heer Dul aan de Wiekenweg in Heerde. Aanvankelijk importeert Rothi polijstmachines en voert alle werkzaamheden uit die daarbij komen kijken, zoals onderhoud en service. In de loop van jaren neemt de productie en toelevering van delen voor de algemene machinebouw sterk toe. Het machinepark wordt daarom uitgebreid met CNC draai- en freesbanken.

In 2012 is het bedrijf gegroeid naar circa tien medewerkers. Bij gebrek aan opvolging neemt Johan Kooij het bedrijf over, die er een goede aanvulling van zijn bedrijf Consmema in ziet. De eerste jaren na de overname ligt de focus op de continuïteit van het bedrijf, verdere omzetvergroting en professionalisering van de organisatie.

Rothi, 2017-heden

In januari 2017 wordt de eerste paal geslagen van ons huidige bedrijfspand op Bedrijvenpark H2O in Hattemerbroek. Het is een mijlpaal voor de gehele Machinery Group, waar Rothi samen met Consmema en KTB-Machinery inmiddels deel van uitmaakt. De drie bedrijven gaan midden/eind 2017 onder één dak werken en beschikken gezamenlijk over een enorme productieruimte.